FAQ Veelgestelde vragen

FAQ | Veelgestelde vragen

Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van de veelgestelde vragen bij PRETTY PEARLS. Mocht je vraag er niet tussen staan dan kan je ons natuurlijk altijd een berichtje sturen.

Bezorging & Kosten:
Verzending na je vakantie?
Ja, dat kan! Vul tijdens de checkout in het opmerkingen veld de datum in wanneer je je bestelling verstuurd wilt hebben. Wij reserveren dan je bestelling en versturen hem op de aangegeven datum.

Bezorging:
Gratis boven €49 Bestel je onder dit bedrag? Dan zijn de verzendkosten binnen Nederland €3,95 en naar België €6,95 alle overige landen €9,95. De retourkosten zijn voor jouw eigen rekening.
We versturen al onze bestellingen via PostNL.

Retourkosten:
De kosten voor het retour sturen van je bestelling is voor jouw eigen rekening.

Ruilen & retourneren:
Mocht je toch niet tevreden zijn over je aankoop dan kun je gebruikmaken van het herroepingsrecht en je aankoop retour te sturen. Dit kan door ons een email te sturen of het retourformulier  in te vullen. Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren*. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag gecrediteerd. Enkel de kosten van retour van je huis naar onze studio in Gorinchem zijn voor je eigen rekening. Pak je sieraad zorgvuldig in en stuur deze in de originele verpakking naar onze studio.

Zijn er uitzonderingen?
*Uitzondering hierop is maatwerk, sieraden die speciaal op jouw maat gemaakt zijn, of sieraden die in opdracht speciaal voor jou gemaakt zijn. Deze kunnen we in overleg voor je aanpassen of omruilen.

Kijk even op de pagina met onze retourvoorwaarden.

Levering:
Voor 15:00 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden. Bestel je na dit tijdstip en heb je een hele belangrijke bestelling? Neem dan even contact met ons op, dan kunnen we kijken wat we voor je kunnen doen.

Betaalmogelijkheden:
We hebben bijna alle betaalmethoden. Van iDeal tot creditcard tot bankoverschrijving en Paypal.
Wij bieden geen achteraf betalen. De belangrijkste reden daarvoor is dat bij retourneren het erg lang kan duren voordat het bedrag via de betreffende betaalinstelling is verrekend en dus terugbetaald aan jou. Daar kunnen wij dan niets aan doen terwijl we het heel belangrijk vinden dat jij snel je geld terug hebt als je iets retourneert; dat doen we normaal gesproken binnen enkele dagen. Mocht je hier nieuw zijn en ons nog niet helemaal vertrouwen, betaal dan met Paypal of met een creditcard. Daar ben je als klant altijd beschermd.

Retourverwerking:
Zodra het teruggestuurde artikel weer in ons bezit is, gaan we aan de slag met de verwerking en terugbetaling. Dat duurt maximaal 5 dagen. Zoals gezegd verwerken wij de retour snel. In 98% van de gevallen is je retourbedrag binnen twee dagen retour gestort op de rekening waarmee je hebt betaald. Bij uitzonderingen duurt dit soms maximaal 10 werkdagen. Helaas is dit buiten ons om en zijn het de banken die hierin vertragen. Bij twijfel kan je ons altijd een berichtje sturen dan kijken we het voor je na. Voor creditcardbetalingen werkt het anders; wij verwerken het snel, maar bij creditmaatschappijen duurt het wat langer voordat jij het ziet. Dan duurt het maximaal 1,5 maand voordat het geld wordt bijgeschreven.
Wanneer het een cadeau was – en de ontvanger dus niet de koper is – betalen we uiteraard terug aan de oorspronkelijke koper.

Waar kan ik mijn retour naartoe sturen?
LET OP DIT IS GEEN BEZOEKADRES!
Proud Pearls Studio
Het Hooge Land 75
4213DB Gorinchem
Nederland
tel: +31636357063

Wijzigen bestelling:
Wil je je bestelling wijzigen of annuleren?
Dan moet je heel snel zijn en dan kan het misschien. Aangezien we snel leveren, zijn wijzigingen soms niet meer mogelijk. Stuur ons een mailtje via info@proudpearls.nl of een whatsapp: +31636357063